Houten aanbouwerker

De houten erker is een kleine houten uitbouw van een bestaand woonvolume. De houten erker kan zowel op het gelijkvloers geplaatst worden of als houten uitbouw van een balkon of terras op het verdiep.

Voordeel houten erkers

Het voordeel van houten erkers is dat ze het ruimtegevoel binnenin vergroten zonder dat je aan het hoofdvolume grote werken dient uit te voeren. Erkers die tegen de zijgevel worden geplaatst, worden als zijzicht gebruikt en brengen bovendien extra licht binnenin. Maar je kan ze ook perfect tegen de voor- of achtergevel laten aanbouwen. Je kan de houten erker op een laag muurtje laten bouwen of volledig tot op de grond. Een combinatie van bieden is ook perfect mogelijk.

Houten erker op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Stijlen en houtsoorten

Qua stijl zijn de mogelijkheden enorm. Veel geplaatst zijn de hedendaagse en moderne erkers en de klassieke erkers in Pastorijstijl, Engelse stijl en Victoriaanse stijl. De meest gebruikte houtsoorten zijn de erkers in eikenhout en Douglas. Je kan alle soorten houten schrijnwerk combineren in een erker, je kan vaste ramen combineren met bijvoorbeeld een opendraaiende deur. Je kan het hout schilderen of beitsen in kleur naar keuze. Eikenhouten erkers kan je laten "vergrijzen".

Houten erker herstellen of vervangen

Na verloop van tijd hebben erkers in hout te maken met houtrot. Dan kunnen dringende herstellingswerken zich aanbieden of dient de houten erker vervangen te worden door een nieuwe houten erker. Niet alleen het hout maar ook de dakbedekking van de erker dient in goede staat te zijn alsook alle vensterbanken, plinten en eventueel bijhorende metselwerken.

Houten erker op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte