Houten bijgebouw met houten terrasoverkapping

De houten terrasoverkapping wordt op een bestaand terras geplaatst of kan onderdeel van een houten bijgebouw zijn. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden van een overdekt terras.

Houten terrasoverkapping of pergolaoverkapping

De houten pergola of houten terrasoverkapping is een houten constructie die op het terras wordt geplaatst. De staanders en liggers bestaan uit houten balken. Afhankelijk van de opbouw kan je kiezen uit een moderne of klassieke terrasoverkapping. De pergola biedt op het terras beschutting tegen zon en regen. Het dak van de houten pergola kan je in verschillende manieren uitwerken. Je kan opteren voor een open pergola of een gesloten pergola. Je kan kiezen voor een permanent dicht dak, denk maar aan een dak in glas of kunststofplaten of een dak dat je zelf kan openen en sluiten, zoals een dak in lamellen of een schuifdak / vouwdak met zonwerende stof. De mogelijkheden zijn enorm groot.

Kies je voor een gesloten terrasoverkapping, dan kan je de pergola open en sluiten met glazen schuifwanden of je kan screens laten installeren, die je zelf automatisch open en dicht kan doen. Andere opties zijn zonwerende schuifpanelen of lamellenwand.

Houten tuinhuis met terrasoverkapping

Exclusieve houten tuinhuizen kan je perfect combineren met een mooie terrasoverkapping. Aan de zijkant van het tuinhuis wordt een overdekte ruimte / zitplaats op maat gemaakt waar het gezellig vertoeven is met familie en vrienden. Je kan er een gezellige zithoek maken houten stoelen en een houten eettafel. Indien gewenst kan je ook de tuinmeubelen plaatsen op het mooi houten terras. Voor wie dat tikkeltje meer wenst, kan de terrasoverkapping laten uitrusten met een houten buitenkeuken. Zo combineer je het buitenleven met gezellig dineren en tafelen. Opruimen wordt ook geen probleem meer, je kan alle tuinmeubelen en tuinmateriaal na gebruik mooi opbergen in het tuinhuis dat zich naast de overkapping bevindt. Om zonlicht en directe inkijk te vermijden kan je screens plaatsen of je sluit de terrasoverkapping af met een glazen wand. Het plat dak wordt meestal volledig dicht gemaakt en waterdicht gemaakt met een EPDM dakbedekking. Langs de onderzijde van de overkapping kan je een houten bekleding laten plaatsen.

Houten terrasoverkapping op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Houten terrasoverkapping met lamellen

Mooi en elegant zijn de terrasoverkappingen met houten lamellen. Een lamellendak beschermt je tijdens het gebruik van de overkapping tegen rechtsreeks zonlicht. Indien gewenst kan je de lamellen kantelen. Je kan de overkapping aanbouwen of volledig vrijstaand in de tuin plaatsen. Wie geen staanders wil zien, kan opteren voor een zonwerende luifel met houten lamellen. De wordt tegen de gevel van de woning geplaatst en aan kabels opgehangen. De zijkanten van de pergola kan je afwerken met screens of glas.

Houten veranda of tuinkamer met terrasoverkapping

Populair zijn de houten aanbouwveranda's of tuinkamers die op volledig op een bestaand terras worden geplaatst. Ze overkappen een deel van het terras en worden als extra aanbouwveranda of gesloten leefveranda gebruikt. Naast de tuinkamer of veranda bevindt zich een open houten terrasoverkapping. Dit stuk van het terras is overdekt en wordt gebruikt om buiten te zitten of te tafelen. De veranda en de terrasoverkapping vormen één mooi geheel en zijn een echte meerwaarde in de tuin. Dankij een schuifraam of buitendeur kan je makkelijk via de veranda het overdekt terras bereiken. Om zonlicht tegen te houden kan je de veranda en overkapping van screens voorzien of glazen schuifwanden.

Houten poolhouse met terrasoverkapping

Een overkapping aan een poolhouse heeft zo zijn voordelen: de overkapping biedt voldoende bescherming tijdens het zonnen en moet kan gebruikt kunnen worden als ontspanningsruimte. Het poolhouse met zithoek, eethoek en ruimte voor ligzetels zijn een droom voor iedereen die een zwembad heeft. Je kan onder de overkapping een mooi houten terras voorzien dat in één stuk rondom rond het zwembad doorloopt. Indien gewenst kan je de terrasoverkapping afwerken met screens of glazen wanden die je open en dicht kan schuiven. Je kan onder de overkapping ook een heuse buitenkeuken laten installeren. Het dak van de overkapping kan je volledig dicht maken en laten afwerken met een houten plafondbekleding of je kies voor een schuifdak of lamellendak.

Houten prieel

Ten slot kan je een houten prieel op maat laten maken. Deze houten constructies worden op een klein terras en vrijstaand in de tuin geplaatst. Ze worden voornamelijk als kleine overdekte zitruimte gebruikt waar het lekker koel zitten is.

Houten terrasoverkapping op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte