Houten schuur op maat laten maken

Een houten schuur is een bijgebouw dat dienst doet als extra (tuin)berging maar je kan de houten stalling ook combineren met andere functies. Wij geven een overzicht van de eigenschappen van een schuur in hout.

Toepassing houten schuur

De houten schuur kan voor tal van doeleinden gebruikt worden, denk maar aan deels houten dierenverblijf of houten stalextra garage, opbergruimte, speelruimte, houten guesthouse, werkruimte leefruimte, wellnessruimte enz... de mogelijkheden zijn enorm groot. Afhankelijk van het budget en de plaats, kan je een houten schuur in tal van verschillende afmetingen en vormen laten plaatsen. Meestal is de houten schuur een bijgebouw dat vrijstaand in de tuin wordt geplaatst of ze wordt als houten aanbouw tegen een bestaande woning geplaatst.

Houtsoorten

Aangezien de houten schuur een houten bijgebouw is dat jarenlang regen en wind dient te doorstaan wordt het best gekozen voor duurzame houtsoorten. Houten schuren hebben meestal een klassiek karakter, daarom wordt meestal een houtsoort gebruikt met een warme uitstraling. Veel gebruikte houtsoorten zijn Europese houtsoorten zoals loofhout naaldhout zoals Ceder, Eiken, Grenen, Lariks, Douglas of Vuren. Dergelijke houtsoorten dien je wel nog te behandelen om de levensduur te verlengen.

Wie meer budget heeft en een houtsoort wenst dat jarenlang meegaat en eventueel mag verkleuren zonder behandeling kan opteren voor tropisch hardhout zoals Padoek, Ipé, Bankirai, Vitex, Afzelia, Azobé, Bilinga, Tali... Populair zijn de houten schuren in Thermowood. Dit hout ondergaat een thermische behandeling waardoor het zeer sterk is en prijs/kwaliteit zeer interessant. Voor de opbouw van de houten schuur kunnen verschillende houtsoorten gecombineerd worden. Zo kan het geraamte in Vuren opgebouwd worden maar de bekleding in Cederhout voorzien worden.

Soorten stijlen

Klassieke en landelijke houten schuren

Afhankelijk van jouw smaak, kan je de het bijgebouw in verschillende stijlen laten optrekken. Enerzijds kan je opteren voor de plaatsing van een klassieke houten schuur. Meestal wordt hier gewerkt met warme en duurzame houtsoorten. De bekleding van de klassieke schuur bestaat uit Het landelijk karakter wordt bekomen door gebruik te maken van een hellend dak zoals een lessenaarsdak of zadeldak of puntdak. Dergelijke schuren worden ook wel kapschuren genoemd. Ook de dakafwerking wordt met rustieke materialen afgewerkt worden zoals rustieke dakpannen, tegelpannen, riet enz... De schuur wordt pas echt authentiek en exclusief als je deze afwerkt met bijvoorbeeld recuperatiepannen. Het schrijnwerk kan in hout of staal vervaardigd worden en kan voorzien worden van kleinhouten. Je kan perfect een combinatie maken met rechte en ronde ramen en deuren of poort.

Houten schuur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Moderne houten schuren

Anderzijds kan je opteren voor de plaatsing van een moderne houten schuur. De bekleding van de schuur zal vooral bestaan uit volhouten planken zoals Vuren of Grenen of uit houtcomposiet. Houtcomposiet zijn kunststof planken die zeer licht zijn, kleurvast, makkelijk verwerkbaar en zeer duurzaam. Bovendien zijn ze in tal van kleuren verkrijgbaar. De moderne houten schuur zal vooral met een plat dak uitgerust worden dat met EPDM of staalplaten waterdicht wordt afgewerkt. Het schrijnwerk wordt in hout, PVC ramen en deuren of aluminium voorzien.

Extra ruimte

Houten schuur met leef- en ontspanningsruimte

De houten schuur kan dienen als extra bijgebouw met leefruimte, je kan er een open of gesloten zithoek in voorzien. Je kan de ruimte ook gebruiken als wellnessruimte of poolhouse met sauna of Turks stoombad. Wie een extra werkruimte wenst kan de houten schuur gebruiken als thuiskantoor of als tuinkamer, de mogelijkheden zijn enorm.

Houten schuur met carport of garage

Wie meer ruimte wenst, kan de houten schuur ook gebruiken voor de stalling van voertuigen. Het is een extra overdekte parkeerplaats of houten garage voor bijvoorbeeld personenwagens, mobilhome, fietsen, jetski, koets, aanhangwagen... Je kan de schuur bijvoorbeeld ook combineren met een open houten carport.

Houten schuur met terrasoverkapping

Wie graag van het buitenleven geniet, maar toch graag beschut zit kan opteren voor de plaatsing van een houten schuur met gesloten of open zitruimte of buitenterras. De schuur met houten terrasoverkapping zorgt ervoor dat je beschut zit tegen regen, wind en zon en in alle vrijheid kan genieten met bijvoorbeeld vrienden en familie. Wens je volledig beschut en warmpjes te zitten, dan kan je de terrasoverkapping laten uitrusten met glazen schuifdeuren en extra elektrische verwarming. Je kan er ook perfect een overdekte buitenkeuken in voorzien.

Houten schuur met extra bergruimte

Wens je meer plaats voor je werkmateriaal, tuinmeubelen en tuinmachines zoals de grasmachine, zitmaaier, bladblazer... of je wenst een droge overkapping voor houtblokken? Dan biedt de houten schuur de ideale oplossing. Een andere mogelijkheid om extra bergruimte te creëren is de plaatsing van een schuur met zolderruimte, dan dien je uiteraard wel een hellend dak en ladder te voorzien.

Prijs houten schuur op maat

Het is zeer moeilijk om prijzen te vermelden aangezien er steeds maatwerk voorzien wordt. De totaalprijs van een totaal afgewerkt houten bijgebouw is afhankelijk van een aantal criteria zoals:

  • Grootte van de schuur ( enkel of dubbel);
  • Gekozen houtsoort; ( hardhout, naaldhout, composiet... );
  • Nutsvoorzieningen ( elektriciteit, gas, water... );
  • Al dan geen terrasoverkapping met terras;
  • Gekozen houtconstructie ( houtskeletbouw, massieve houtbouw... );
  • Gesloten of open schuur;
  • Soort buitenschrijnwerk ( pvc, aluminium, staal, hout );
  • Gekozen dakmateriaal ( kunststof, natuurlijke materialen );
  • Prijs per uur en aantal geschatte werkuren;
  • Onkosten ( werktuigen, verplaatsingskosten... ):

Vraag steeds een aantal offertes aan om de prijs van jouw ontwerp te berekenen. Via onze website kan je een aantal prijsopgaves ontvangen.

Houten schuur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte