Exclusieve houten tuinhuizen op maat

Ontdek hier alles over exclusieve houten tuinhuizen. Welke soorten bestaan er, welke houtsoort komt in aanmerking, wat kosten ze... ontdek hier tips & inspiratie.

Exclusieve houten tuinhuizen

Exclusieve tuinhuizen in hout of ook wel houten blokhutten genoemd hebben nét dat tikkeltje meer. Het verschil met een standaard tuinhuis is dat ze volledig op maat gemaakt worden en niet uit een doe-het-zelf bouwpakket bestaan. De tuinhuizen worden exclusief volgens de wens van de klant op maat gemaakt. Er wordt een ontwerp gemaakt en na akkoord gaan ervaren vakmannen aan de slag om alles te bouwen. Hout verwerken en plaatsen vergt heel wat ervaring om tot een mooi resultaat te komen. De houten tuinhuizen stralen klasse uit, alsof ze het verlengde zijn van je woning. Je kan er jarenlang van genieten.

Gebruikte houtsoorten

Het hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van de constructie is van de beste kwaliteit. Enkel duurzame houtsoorten worden gebruikt als constructiehout als voor de paneelbouw als voor de plafondafwerking, binnenvloeren, houten terras, dakoversteken... Meestal gebruikt men Tropisch hardhout ( bvb Iroko, Azobé of Padoek ) of Europees loofhout ( bvb Eik of Ceder ). Populair zijn de exclusieve eiken tuinhuizen waarbij de constructie van palen en balken uit eikenhout bestaat. De paneelopbouw of gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

Houten tuinhuis op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Klassieke houten cottage tuinhuizen

Wens je meer bergruimte voor tuinmateriaal, houtopslag, tuinmachines... in klassieke of landelijke stijl, dan kan je een klassieke blokhut op maat laten maken. De landelijke tuinhuizen hebben meestal een hellend dak ( wolfsdak, zadeldak, puntdak, geveldak... ) , kunnen zowel vrijstaand als tegen de woning aangebouwd worden. Het dak kan afgewerkt worden met Cedar dakshingles, rustieke pannen of met een rieten dak. Klassieke tuinhuizen worden meestal vervaardigd met mooi houten buitenschrijnwerk ( Teak, Eik, Ceder, Iroko... ) dat zowel recht als gebogen geplaatst wordt. Denk maar aan een klassieke poort, klassiek ramen in staal of hout... De vorm kan je ook kiezen, rechthoekig, L-vorm, vierkant...

Moderne houten tuinhuizen

Exclusieve hedendaagse houten tuinhuizen passen het best bij een moderne woning. Er zullen eerder bleke houtsoorten ( Vuren, Grenen, Western Red Cedar,... ) gebruikt worden die meestal een nabehandeling of bescherming nodig zullen hebben of je kan opteren voor bijvoorbeeld Thermowood. Deze houtsoort heeft reeds een behandeling tegen insecten, houtrot en schimmels gekregen. Het plat dak wordt afgewerkt met metaalplaat of een EPDM-dak. Het buitenschrijnwerk kan bestaan uit houten ramen en deuren, houten schuifdeur, poort... voorzien van klare of matte beglazing.

Functies

Je kan zowel moderne als klassieke tuinhuizen ook combineren met andere functies. De mogelijkheden zijn enorm groot.

  • Exclusief houten tuinhuis met open of gesloten carport;
  • Exclusief houten tuinhuis met afdak / terrasoverkapping & houten terras;
  • Exclusief houten tuinhuis met schuur of dierenverblijf;
  • Exclusief houten tuinhuis met leefruimte; ( thuiskantoor, gastenverblijf, gardenroom... )
  • Exclusief houten tuinhuis met wellnessruimte of poolhouse;
  • Exclusief houten tuinhuis met buitenkeuken;
  • ...

Prijs houten tuinhuizen

Afhankelijk van de functie, vorm, afmetingen, gebruikte houtsoorten, opbouw... wordt de totaalprijs bepaald. Daar exclusieve houten tuinhuizen volledig op maat en ter plaatse vervaardigd worden raden we aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Een professional helpt jou een ontwerp op te maken volgens je wensen.

Houten tuinhuis op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte