Houten tuinkasten

Voor wie een manier zoekt om tuingereedschap, tuinkussens, brandhout... de barbecue op te bergen kan de houten tuinkast of houten gereedschapskast de ideale oplossing zijn.

Houten tuinkast op maat

De houten tuinkast is een kleine opbergkast, geschikt om kleine materialen in op te bergen die je nodig hebt om de tuin te onderhouden of activiteiten in de tuin te doen. De kast wordt meestal tegen de ( gemeenschappelijke ) muur geplaatst maar kan ook perfect vrijstaand geplaatst worden. Het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe je de kast wenst in te richten. Je bepaalt zelf de grootte en de hoeveelheid legplanken. De schrijnwerker maakt de houten tuinkast op maat van jouw noden. Zeer belangrijk is dat je een waterdichte tuinkast laat maken. Dit kan je bekomen door te kiezen voor duurzaam hout en een goede waterdichte dakbedekking. Kies daarom voor een EPDM dakbedekking of voor bitumen ( stroken of tegels ).

Houten tuinkast laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Liggend of staande tuincontainer

De vorm van de kast is meertal rechthoekig. Afhankelijk van de indeling en de materialen die je wenst op te bergen, kies je voor een verticale tuinkast of een horizontaal model. Voor de opberging van tuingereedschap met lange steel zoals een hark of shop kies je het best een hoge houten tuinkast. Wens je tuinkussens van je lounge, een parasol op te bergen kan kan je een houten opbergbox of liggende houten opbergkist laten maken.

Houtsoorten

De tuinkast wordt volledig in hout vervaardigd. Je kan kiezen uit een aantal geschikte houtsoorten zoals:

  • Europees naaldhout: houten tuinkast in vuren- en grenenhout
  • Europees loofhout: tuinkast in ceder, eik, beuk, thermowood,...
  • Tropisch hout: hardhouten tuinkast in bankirai, ipé, teak, afzelia, azobé, bilinga,...

Stijlen

Er zijn veel modellen mogelijk en types. Zo kan je een moderne houten tuinkast met plat dak laten maken of een klassieke houten tuinkast met hellend of afgerond dak. Je kan opteren voor de plaatsing van houten draaideuren of houten schuifdeuren. Grotere modellen kunnen meerdere draaideuren bevatten en kunnen zelfs als houten fietsenberging gebruikt worden of als stockage van brandhout.

Prijs houten tuinkast op maat

De afmetingen, houtsoort, de inrichting, aantal legplanken, het soort dak... zijn een aantal criteria die de prijs van een tuinschuur zullen bepalen. De doe-het-zelvers onder ons zullen reeds een tuinkast kunnen kopen vanaf €200. Daarvoor krijg je een tuinkast in onbehandeld hout en in Vuren of Grenen. Je dient het pakket dan wel zelf af te halen en zelf de kast in elkaar te steken. Wens je een exclusieve kast zoals een eiken tuinkast of tuinkast in cederhout? Een tuinkast op maat te laten maken, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Houten tuinkast laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte