Houten garages

Houten garages zorgen voor stalling van wagens en tuinmateriaal. Ze kunnen zelfs als extra werkplaats gebruikt worden. Ontdek de soorten houten garageboxen.

Voordeel houten garage

Het grote voordeel van een garage ten aanzien van een carport is dat ze volledig afgesloten is. Ze worden ook wel de houten garagebox genoemd. Extra bescherming tegen diefstal en de weersomstandigheden. Je kan de houten garage zonder probleem gebruiken voor het stallen van je wagen of mobilhome, aanhangwagen, motor, jetski... maar ze kan ook dienst doen als extra houten berging van tuinmateriaal zoals tuingereedschap & tuinmeubelen. De gesloten houten garage wordt meestal volledig vrijstaand in de tuin geplaatst. Afhankelijk van de benodigde plaats kan je opteren voor de plaatsing van een enkele houten garage of dubbele houten garage.

Opbouwmethodes houten garages

Er bestaan een aantal methodes om een houten garage op te bouwen:

 • Préfab houten garage / blokhut
  Préfab garages zijn kant-en-klare houten bouwpakketten, geschikt voor de doe-het-zelver of je kan de garage door een vakman laten bouwen. Meestal gaat het paneelbouw. Hierbij worden houten panelen in elkaar geschoven tot houten garagewanden. Je kan de dikte van de wanden kiezen. ( 28mm / 33mm / 45 mm ) Dergelijke garages worden niet meer van een extra houten bekleding voorzien. De panelen vormen de wanden. Het voordeel van dergelijke bouwpakketten is dat je op voorhand te prijs weet ( excl. vervoer en plaatsingskosten ), hoe het ontwerp er uitziet en welke materialen gebruikt worden. ( dakbedekking, deurbeslag, afwatering, afwerking, wanddikte, soort poort... )

 • Garage op maat in houtskeletbouw
  Garages in houtskeletbouw worden volledig op maat van de klant gemaakt. Je kan ze zowel vrijstaand plaatsen als ze als garage aanbouw plaatsen. Het voordeel is dat je zelf de afmetingen, het ontwerp, de houtsoort en de stijl kan kiezen. Je bent niet gebonden aan een bepaald model. Je kan het houtskelet afwerken met een houten bekleding naar keuze. Aangezien het hier om maatwerk gaat zijn deze garages een stuk duurder dan préfabmodellen. Wie exclusief woont, plaatst ook graag een exclusieve houten garage.

Houten garage laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Minimum afmetingen houten garages

 • 1 wagen: 320 cm x 520 cm
 • 2 wagens: 600 cm x 520 cm

Houtsoorten

Voor de opbouw en afwerking van de garagebox kan je opteren voor onbehandeld hout, behandeld of geïmpregneerd hout en hardhout. Onbehandeld hout zoals Vuren en Grenen dien je zeker te behandelen met een product tegen schimmel, houtrot en ongedierte. Indien gewenst kan je het nadien voorzien van een kleurloze olie of ( kleurloze ) beits. Indien gewenst kan je het ook lakken met verf. Geïmpregneerd hout dien je niet meer te behandelen, zeker als je kiest voor Thermowood. Ten laatste heb je het hardhout zoals Cerder, Eikenhout, Douglas & Lariks en Tropisch hardhout. Deze houtsoorten dien je niet meer te behandelen, je kan ze gewoon laten vergrijzen.

Stijl

Moderne houten garage

Je plaatst het best een houten garage die bij je woning of bouwstijl past. Zie je graag hedendaags dan kan je kiezen voor een moderne houten garage met plat dak of zadeldak. Dankzij het plat dak en strak ontwerp kan je genieten van een moderne look. De dakbedekking wordt meestal in EPDM of ( geïsoleerde ) aluminium platen afgewerkt.

Klassieke houten garage

Wie landelijk woont of klassiek gebouwd heeft, ziet graag een landelijke houten garage. De stijl wordt grotendeels bepaald door de vorm van het dak. Populair zijn de klassieke garages met zadeldak, wolfsdak of wolfkap. De dakbedekking kan bestaan uit bitumen of ceder shingles, rustieke dakpannen, leien ( kunstleien of natuurleien ) enz... Wie graag een landelijke en zeer duurzame grage wenst plaatst het best een exclusieve eiken garage. Je kan de garage ook voorzien van een overdekt terras of terrasoverkapping, een extra bergruimte enz...

Garagepoort

Afhankelijk van de stijl van de garage kan je opteren voor een houten sectionale garagepoort of voor een houten poort met 2 vleugeldeuren. Indien gewenst kan je poortautomatisatie laten plaatsen.

Functionaliteit & uitbreiding

Je kan de garage perfect uitbreiden voor extra toepassingen om te ontspannen, zaken op te bergen, extra leefruimte...

 • Houten garage met carport;
 • Houten garage met veranda;
 • Houten garage met tuinkamer;
 • Houten garage met overkapping of overdekt terras;
 • Houten garage met berging of zolder;
 • Houten garage met buitenkeuken of houtberging;
 • ...

Prijs houten garage

Houten garage laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte