Houten tuinkamer op maat & gardenrooms

De houten tuinkamer is een extra ruimte in de tuin in vorm van een aanbouw of vrijstaand bijgebouw. Welke soorten buitenkamers bestaan er? Wij geven een overzicht.

Extra leef- en woonruimte in de tuin

De tuinkamer kan gebruikt worden als extra ruimte in de tuin om te werken, leven of te ontspannen. Je kan kiezen voor een open tuinkamer of een gesloten tuinkamer. De open tuinkamer of tuinkamer met glazen wanden geven een prachtig uitzicht op de tuin en de omgeving. Je kan de buitenkamer eventueel openen en weer sluiten door middel van bijvoorbeeld glazen schuifdeuren. De tuinkamer kan je in verschillende stijlen laten bouwen, denk maar aan de klassieke tuinkamers of landelijke tuinkamers of de moderne en hedendaagse tuinkamers. De constructie wordt opgebouwd in een houtskeletbouw of massiefbouw en afgewerkt met houten ramen en deuren en een houten gevelbekleding.

Houten tuinkamer op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Houten veranda

De houten veranda is een extra leefruimte of verandaruimte die volledig vrij staat of tegen een bestaand gebouw wordt aangebouwd. Er bestaan een aantal soorten veranda's zoals de houten leefveranda of houten woonveranda. De houten veranda is voorzien van houten buitenschrijnwerk en een afwerking in hout.

Houten thuiskantoor

Het houten thuiskantoor of ook wel tuinkantoor genoemd wordt gebruikt als kleine extra bureauruimte. Je kan de ruimte gebruiken om te werken of om bijvoorbeeld te studeren. De constructie wordt als vrijstaand houten bijgebouw in de tuin geplaatst. Er bestaan ook tuincontainers die met een houten bekleding worden afgewerkt.

Houten aanbouw of uitbouw

Je kampt met gebrek aan plaats in je bestaande woning? Wens je je bestaande woning uit te breiden met een extra slaapkamer, de living te vergroten of een extra garage te plaatsen? Dan kan je opteren voor de plaatsing van een houten woninguitbreiding. De houten aanbouw is een houtskeletbouw, afgewerkt met een houten gevelbekleding. Grenst de aanbouw aan de tuin en werk je met veel glas, dan wordt dit ook wel een gardenroom genoemd.

Houten terrasoverkapping

Ten laatste bestaat de tuinkamer in de vorm van een terrasoverkapping. Er wordt over het terras een houten overkapping geplaatst en de kamer wordt gevormd door een glazen wand en glazen schuifdeuren.

Houten tuinkamer op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte