Houten gastenverblijf of guesthouse op maat laten maken

Wie graag gasten ontvangt en het gezellig wil maken, kan opteren voor de plaatsing van een houten gastenverblijf op maat in de tuin.

Soorten gastenverblijven

Meestal wordt een gastenverblijf gekozen in de stijl van het hoofdgebouw of bestaande woning om alles mooi te laten passen. Wie graag een landelijke stijl ziet, kan opteren voor de plaatsing van een klassiek gastenverblijf. Een gastenverblijf in hout is dan ideaal. Wie graag iets moderner ziet kan opteren voor een modern gastenverblijf waar meer strakke en rechte lijnen gebruik zullen worden. Je kan hout combineren met een aantal moderne materialen. Het ontwerp, vorm en de gebruikte materialen zullen de uiteindelijke stijl bepalen. Je kan een houten gastenverblijf plaatsen als aanbouw tegen de woning of volledig als vrijstaand gastenverblijf in de tuin.

Houten gastenverblijf op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Landelijk houten gastenverblijf

Een klassiek of landelijk gastenverblijf is meestal een bijgebouw opgetrokken in hout en heeft een rustiek en landelijke karakter. Een houten gastenverblijf is ideaal om buiten met vrienden en familie te ontspannen. Er wordt een skelet in hout gebouwd en de constructie kan als vrijstaand gastenverblijf in de tuin gebouwd worden of als aanbouw of ontspanningsruimte tegen de woning geplaatst worden.

Landelijke bijgebouwen worden meestal opgetrokken in rustieke materialen, denk maar aan hout ( eik, ceder, beuk... ) , stalen schrijnwerk, klassiek metselwerk in recuperatiesteen, rustieke dakpannen of een rieten dak. Meestal gaat het hier om een combinatie van massieve houten balken en liggers met wanden opgetrokken in houtskeletbouw.

Populair zijn de eikenhouten bijgebouwen.

Modern houten gastenverblijf

Het modern gastenverblijf in hout kan ook als aanbouw tegen de woning of als vrijstaande constructie opgebouwd worden. Er wordt gebruik gemaakt van strakke en rechte lijnen en tal van materialen kunnen gecombineerd worden, zoals hout, metselwerk, crepi, aluminium of PVC schrijnwerk... De constructie bestaat meestal uit houtskeletbouw en kan afgewerkt worden met een gevelbekleding in stroken of plaatmateriaal zoals cederhout of trespaplaten.

Opbouw

De opbouw van de wanden van een gastenverblijf in hout kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Enerzijds kan je opteren voor een kant-en-klaar pakket ( houten blokhut of houten tuinhuis ). De opbouw geschiedt door een préfab gastenverblijf. Hierbij ben je wel gebonden aan het ontwerp maar opbouw en afwerking is zeer snel. Anderzijds kan je kiezen voor een houten gastenverblijf op maat, in houtskeletbouw uitgevoerd. Qua ontwerp heb je alle mogelijkheden maar de oplevering duurt iets langer. Bovendien is een houten gastenverblijf op maat een stuk duurder dan préfabbouw.

Afhankelijk of je met een buitenwand of binnenwand te maken hebt is de opbouw verschillend. De wanden van een open gastenverblijf worden niet geïsoleerd tenzij ze grenzen aan een binnenruimte. De draagwanden worden opgetrokken in beton of bestaan uit een draagwand in houtskeletbouw. De buitenzijde kan afgewerkt worden in houten sidings / rabatdelen of houten plaatmateriaal. Binnen kan je afwerken met bijvoorbeeld gyprocplaten of een houten bekleding. Uiteraard dien de nodige isolatie en het dampscherm geplaatst te worden.

Indeling & extra bergruimte

De indeling van het gastenverblijf kan je zelf bepalen aangezien alles op maat gemaakt wordt. Veel mensen opteren voor een open gastenverblijf om het contact met de tuin te behouden. De zithoek met eettafel wordt onder een overdekt terras geplaatst. Als het te koud wordt, of je wenst in de winter gebruik te maken van je verblijf, kan je alles netjes afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden.

Er kunnen ook extra ruimtes in het gastenverblijf voorzien worden om bijvoorbeeld gasten te laten overnachten of te gebruiken als ontspanningsruimte. Denk maar een een zithoek, badkamer, toilet, slaapkamers, of een buitenkeuken... Maar ook extra bergruimte is mogelijk, je kan een houten gastenverblijf uitbreiden of combineren met bijvoorbeeld een wellnessruimte met sauna of jacuzzi, een eiken tuinschuur, een houten berging voor brandhout of een houten carport... De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Prijs houten gastenverblijf op maat

Je mag rekenen op een gemiddelde kost voor een afgewerkt gastenverblijf van €1.200 - €1.500 per vierkant meter. Uiteraard hangt de prijs per m2 af van een aantal factoren zoal de grootte van het bijgebouw, de gebruikte isolatiematerialen, de opbouw ( beton / houtskelet ) en dikte van de wanden, de binnenafwerking, keuze van beglazing, soort dak en dakbedekking, aantal kamers... Om een zicht te krijgen van de werkelijke kosten van een gastenverblijf in hout, raden we aan om via onze website een vrijblijvend offerte op te vragen.

Houten gastenverblijf op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte