Houten tuinkantoor op maat laten maken

Een houten tuinkantoor is ideaal voor mensen die in de bestaande woning te weinig plaats hebben om te werken. Het houten tuinkantoor is eigenlijk een thuiskantoor waarvan de constructie en de afwerking grotendeels uit hout bestaat.

Houten tuinkantoor in houtskeletbouw

Voor wie een grote tuin heeft, aan thuiswerk doet of graag afzonderlijk zijn werk doet zonder gestoord te worden is het thuiskantoor de ideale oplossing. Het is een afzonderlijk geplaatst en op maat gemaakt houten bijgebouw voor de professional.

Het houten kantoor wordt volledig in houtskeletbouw opgetrokken en rust op een voldoende draagkrachtige fundering. De wanden van de constructie bestaat uit een houten frame van op gelijke afstand verticaal geplaatste stijlen. Tussen de stijlen wordt voldoende thermische muurisolatie voorzien. De afwerking van de binnenwanden kan in tal van materialen geschieden. De buitenwanden worden langs buiten met een houten gevelbekleding in de vorm van houten plaatmateriaal of houten stroken afgewerkt. De houten gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De constructie rust meestal op een verhoogd houten terras.

Houten tuinkantoor op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Houten tuinkantoor in landelijke of hedendaagse stijl

Wie graag landelijke stijl ziet kan een klassiek houten tuinkantoor op maat laten maken. Wie graag hedendaagse stijl ziet, kan opteren voor de plaatsing van een modern houten tuinkantoor. Afhankelijk van de stijl van het bijgebouw kan je opteren voor de plaatsing van een plat dak of een hellend dak en je kan het buitenschrijnwerk in hout, aluminium, staal of PVC laten plaatsen. Wie voldoende contact met de tuin wenst te behouden, opteert het best voor de plaatsing van plafondhoge ramen en (schuif)deuren. Let ook op de zonwering. Deze kan je laten maken in de vorm van screens of lamellen (schuif)wanden.

Uitbreidingen

Het is mogelijk om het houten tuinkantoor uit te breiden met een extra zithoek, wc, keuken en zelfs slaapkamers. Of je kan een tuinhuiskantoor met houten terras of met terrasoverkapping laten plaatsen. Of wat denk je van een tuinkantoor met mooi houten poolhouse? Uiteraard dien je voldoende plaats in de tuin te hebben en kan het zijn dat je een stedenbouwkundige vergunning dient aan te vragen bij de gemeente.

Houten containerkantoor

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van zogenaamde houten préfabkantoren. Het zijn reeds afgewerkte containers. Deze worden in de fabriek naar de wens van de klant gemaakt en vervolgens in een mum van tijd in de tuin geplaatst. Het voordeel van een préfab containerkantoor is de snelheid van opbouw. Ze worden kant-en-klaar en op maat van de klant in de tuin geplaatst.

Houten tuinkantoor op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte