Aanbouw veranda in houtskeletbouw

De houten aanbouwveranda is eigenlijk een houten leefveranda in houtskeletbouw of massieve houtbouw en een verlengstuk van je bestaande woning. De veranda wordt zo een extra leefruimte en kan zonder problemen tegen de gevel van je woning geplaatst worden. De houten aanbouwveranda wordt gebruikt als ontspanningsruimte, zithoek, keuken... In een houten veranda beleef je extra het buitengevoel.

Verschillende stijlen mogelijk

De houten aanbouwveranda kan je in allerlei stijlen laten optrekken. Populair is de moderne of hedendaagse houten leefveranda en de klassieke houten veranda. Wie dat tikkeltje meer wenst, kan een houten orangerie plaatsen of een Victoriaanse veranda in Engelse stijl laten bouwen. Deze veranda's hebben een luxueuze uitstraling. Welke stijl je ook kiest, elke soort aanbouwveranda wordt volledig op maat van de klant gemaakt.

Houten aanbouwveranda laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Houtsoorten

De houten leefruimte kan je in verschillende houtsoorten laten bouwen. Populair is de veranda in Europees hardhout zoals de eiken aanbouwveranda of de veranda in Douglashout.

Tropische hardhoutsoorten - Duurzaamheidsklasse I Europese hardhoutsoorten - Duurzaamheidsklasse I tot II
Mahonie Eiken
Azobé Lariks
Billinga Douglas
Cumaru Robina
Ipé Kastanje

Je kan het hout "blank" laten staan of laten verven in een kleur naar keuze. Kies je om het hout niet te verven, dan bescherm je het best tegen de weersomstandigheden door het hout te vernissen of te beitsen.

Gesloten houten aanbouwveranda

Aangezien het om een houten constructie gaat die het ganse jaar gebruikt zal worden, opteren de meeste mensen voor een gesloten veranda. De draagstructuur wordt in hout opgetrokken en ingevuld met buitenschrijnwerk in hout of staal. Een mix van vaste en opendraaiende ramen en deuren maken van jouw veranda de perfecte uitbouw. Moderne veranda's worden veel geplaatst in combinatie met glazen schuifwanden. Mooi zijn de klassieke veranda's die voorzien worden van zwarte stalen ramen en deuren.

Ook het dak kan je in verschillende stijlen laten afwerken, denk maar aan:

  • houten aanbouwveranda met plat dak, afgewerkt met en zonder een lichtstraat of koepel;
  • houten aanbouwveranda met rieten dak;
  • houten aanbouwveranda met hellend dak, afgewerkt met pannen, leien of glazen dakpanelen;

Eindeloze mogelijkheden

De extra gesloten leefruimte kan zonder problemen gecombineerd worden met andere houten bijgebouwen en houten buitenschrijnwerk. Wie graag op het terras beschut zit, kan de leefveranda combineren met bijvoorbeeld een houten terras of een houten terrasoverkapping. Wens je meer bergruimte, dan kan je bijvoorbeeld een houten schuur of houten buitenkeuken aanbouwen. De mogelijkheden zijn enorm groot omdat het grotendeels om maatwerk gaat.

Houten aanbouwveranda laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte